Online Leergangen

Deze website is onder constructie - oplevering verwacht najaar 2022 - graag nog even geduld met inschrijven

De academie voor de gevel en dak inspecteur verzorgt opleidingen, trainingen en cursussen voor inspecteurs bestaande bouw met als doel het opstellen van gevalideerde rapportages en adviezen voor opdrachtgevers en/of gebouw eigenaren. De opleidingen, trainingen en cursussen zijn gericht op veldonderzoek aan bestaand vastgoed en/of erfgoed op locatie. 

Voor wie

Inspecteurs zonder hoogtevrees en die gewend zijn om buiten in de praktijk te werken en daarmee hun vakkennis en/of specialisme willen uitbreiden. 

Inspecties

Inspecties aan vastgoed en erfgoed worden meestal uitgevoerd door twee personen (inspecteur samen met een gevel- en/of dakspecialist) met inzet van een hoogwerker, vanaf steigers en/of met behulp van eenvoudig klimmaterieel en de nodige veiligheidsvoorzieningen. 

Optisch, haptisch en destructief onderzoek op locatie

Onderzoeken aan een gebouwschil die alleen optisch (visueel) worden uitgevoerd leveren indicatief een bijdrage tijdens planvorming onderhoud en/of renovatie van bestaand vastgoed of erfgoed. 

Een meer diepgaand onderzoek naar de constructie en de gebouwschil levert meer valide informatie op als naast optisch en haptisch veldonderzoek ook destructief gericht onderzoek wordt uitgevoerd. Het openen van gevels en daken levert valide informatie op die nodig is om goed te kunnen adviseren waardoor opdrachtgever en/of gebouweigenaren de beste keuze kunnen maken bij planvorming of voor meerjaren onderhoudsprognoses. Tijdens het prioriteren komt men ook te weten of bijvoorbeeld gevels en daken van gebouwen voldoende veilig zijn of juist gevaar kunnen opleveren voor bewoners en passanten en welke maatregelen het eerst moeten worden uitgevoerd.

Er zijn meerdere opleiding niveau’s, trainingen en cursussen online te volgen. Voor de beginnende inspecteur of vak-volwassen ervaren bouwplaats medewerker is er een basisopleiding. Voor een junior vastgoed inspecteur met een NEN 2767 certificaat en enige ervaring of voor een bouwkundige woning keuring inspecteur, zijn er verschillende keuzemogelijkheden wat betreft vervolg-opleidingstrajecten, trainingen en cursussen om vakkennis en specialisatie uit te breiden.